Voor de mensen die nog nooit iets aan hun nagels hebben laten doen, maar slechts bekend zijn met nagellak of doe het zelf pakketen die overal zonder enige ervaring of kennis te koop zijn, heb ik hier een paar interessante informatie voor u op een rij.

In de afgelopen 25 jaar zijn er ontzettend  veel ontwikkelingen in de 'nagelwereld'.

Wist jij dat Gelnagels populairder zijn dan acrylnagels?

U zult zichzelf afvragen waarom dat is?

Gelnagels zien er natuurlijker uit dan acrylnagels en zijn makkelijker 'in gebruik' omdat ze beter meebuigen met je eigen nagels. Bovendien komen er bij het zetten van acrylnagels meer heftige, chemische geuren vrij, waardoor veel nagelstylisten liever gaan werken met gel. Daarnaast zijn gelnagels wat dunner, waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan acrylnagels. Gel is duurder in inkoop dan acryl.

Hieronder leest u meer over deze producten en wellicht maakt het voor u makkelijker om de juiste keuzes te maken.

Bij Ninails Boutique wordt niet gewerkt met plaknagels of het traditionele acryl (poeder en vloeistof).

Acryl

Acrylnagels worden geplaatst met een combinatie van poeder en vloeistof. Hierdoor ontstaat een pasta die in de juiste dikte, vorm en lengte over de nagel wordt aangebracht en gemodelleerd. Acryl hardt uit aan de lucht en niet onder een lamp. Nadat de acryl voldoende is uitgehard wordt deze in model gevijld. Voor een mooie afwerking wordt de nagel na het vijlen gepolijst en vervolgens met een nagellak of gellak gellakt.  Het resultaat is een perfecte en stevige nagel. Het voordeel van acrylnagels is dat deze erg stevig zijn en daardoor minder kwetsbaar. Het nadeel is dat de natuurlijke nagels iets meer schade oplopen oftewel na langer dan 5 jaar dragen kunnen uw nagels krom beginnen te groeien. Bij stoten van uw nagels komt er meer druk op uw natuurlijke nagels waardoor als zeer pijnlijk wordt ervaren. Bij gel heeft u iets minder last of langdurige pijnlijke nagels bij stoten omdat deze met uw natuurlijke nagels mee beweegt . Acryl voelt iets zwaarder aan, en gel voelt iets lichter aan op uw nagels alsof u niets op hebt. De voorkeur is uiteraard persoonlijker maar het is absoluut niet waar dat acryl beter is dan gelnagels. De voorkeur ligt bij  nagelstylistes die liever met bepaalde producten werken die hij of zij fijn vindt . 

 

 

 


Gel

Gel is een stroperige substantie die uithardt onder UV of LED-licht lamp. 

Gelnagels zijn minder stug dan acrylnagels. Kenmerkend is ook dat deze geurloos en lichter aanvoelen dan acryl. Ze zijn daardoor beter en mooier omdat in een dunnere laag op de nagel aangebracht wordt. De nagels zien er daardoor dunner en natuurlijker uit. Vroeger in het begin van de gelnagels tijdperk was deze nog niet zover ontwikkeld waardoor het sneller af ging breken. Inmiddels is gel verkrijgbaar in diverse soorten en tinten met toevoegingen van fiberglas vezeltjes waardoor super sterk zijn en veel kan hebben. Gellak kleur blijft dan ook veel mooier zitten. Langzaam beginnen stylistes ook ermee te werken waardoor in de nabije toekomst de plats in zal nemen van de traditionele acrylnagels. 

Als u deze een keer gedragen hebt wilt u nooit iets anders meer!


Polygel/ Acrygel

AcryGel (ook wel Polygel genoemd) . Acrylgel is een combinatie van gel en acryl in een product, die verwerkt wordt als acryl. De 2 werden gecombineerd; de hardheid van acryl en de flexibiliteit van gel. Ook is de acrylgel net als alle andere gels geurloos. De werkwijze lijkt erg op acryl. Echter deze is al kant en klare product , geurloos en makkelijk te styleren is dan acryl of gel. Sommige soorten zijn juist heel sterk en andere soorten zijn juist minder sterk of slijt in de rand. Deze is per merk verschillend.

 


Hybride Gel

 

Hybride Gel is een revolutionair nieuw systeem op gebied van nieuwste generatie gelsoort. De hybride gel is een "dikke" gel, een soort zachte mouse die bewerkt wordt met penseel en een beetje vloeistof. Deze type gel maakt minder hitte vorming op de natuurlijke nagels, voelt zeer licht aan, is net zo sterk als acryl of gel, heeft prachtige nude tinten kleuren. Deze type gel bestaat ook als hypoalergeen voor mensen die een allergie hebben ontwikkeld door acrylaten ( meestal door acryl vloeistof). Mensen die eczeem hebben of zeer gevoelig zijn voor bepaalde soorten producten is dit product een uitkomst.

 


Wist je dat?

 

Veel mensen vragen zichzelf af wat nou beter is voor hun nagels? Er zijn diverse verhalen die waar zijn of juist niet . 

Gelnagels hebben een natuurlijkste uitstraling, zijn sterk en beperken de natuurlijke nagels niet in hun beweging. Bij gelangels  komen minder chemische middelen vrij bij aan te pas waardoor een allergie of opbouw van allergie minder of geen kan optreden. Acrylnagels zijn een stuk harder dan andere materialen , goedkoper en makkelijker te plaatsen. Bij acryl is best moeilijk om geen contact te maken met de huid rondom de nagels waardoor vaak herhaling van contact met de vloeistof men een allergie kan opbouwen. 

Zijn acryl nagels slecht voor je nagels?

Wanneer de acrylnagels op een goede manier zijn gezet door een bekwame nagelstylist (doe hier dus eerst goed onderzoek naar), zijn ze niet veel 'slechter' voor je nagels dan andere kunstnagels.

Welke van deze soorten acryl, gel , polygel of hybride gel blijft beter zitten?

Net als bij acrylnagels, blijven gelnagels zo'n drie tot vier weken zitten ( uit praktijk ervaring zelfs totdat helemaal uitgroeit). Daarna kun je ze eventueel laten bijvullen of laten verwijderen in de salon. Ik raad het aan om deze binnen 4 weken bij te laten opvullen/verzorgen,  zodat uw natuurlijke nagels weer in balans zijn en mooi verzorgd uitzien.

 

Rating: 3.0909090909091 sterren
11 stemmen